• Universiteitsforum (map)
  • Sint-Pietersnieuwstraat 33
  • 9000 Gent
  • Belgium

Op dinsdag 1 oktober organiseert LVSV Gent traditiegetrouw haar grote openingsdebat. Ook dit jaar belooft het debat een flinke knaller te worden met een schitterend panel van ‘s lands meest vooraanstaande politici. Iedereen is welkom om 20.00u in het UFo.

Op het debat wordt de balans opgemaakt van het beleid van de regering Di Rupo I, en volgt het verdict: is deze regering een ramp of een redding voor België? Na de langste regeringsvorming in de geschiedenis van ons land, stellen we ons op 1 oktober de vraag of dit het allemaal waard was.

Om die vraag te beantwoorden hebben we een toppanel van politici en oppositieleden. Minister van Financiën Koen Geens (CD&V), Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD), en Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) breken een lans voor hun beleid. Tegenover hen staan Meyrem Almaci (Groen), Tom de Meester (PvdA) en Steven Vandeput (N-VA). Daarnaast hebben we ook Prof. Marc De Vos uitgenodigd om de nodige kanttekeningen te maken en als onafhankelijke academicus het beleid van Di Rupo I onder de loep te nemen. Het debat wordt in goede banen geleid door Prof. Dave Sinardet (UA en VUB).

Met de verkiezingen van 2014 in het vooruitzicht, zullen alle belangrijke thema’s vurig bediscussieerd worden: van de pensioenshervorming en fraudebestrijding, tot de begroting en de financiële crisis. En dan is er nog die ene gevoelige maar onvermijdelijke vraag: leven we na 2014 nog in het federale België, of het onafhankelijke Vlaanderen?

Tot dan!

Openingsdebat.png