• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein
  • 9000 Gent
  • Belgium
Transient

Roland Duchatelet behoeft weinig introductie. In de Italiaanse renaissance zou men hem een Homo Universalis genoemd hebben: hij is onder andere ondernemer, politicus en econoom. Allicht is hij het bekendst als eigenaar van de voetbalclubs Sint-Truiden en Standard. In deze hoedanigheid was hij trouwens 2 jaar geleden reeds bij ons te gast op ons voetbaldebat.

Op 20 november zal dhr. Duchatelet echter over iets totaal anders spreken: het basisinkomen. Dit concept kent enkele aanhangers in België, waaronder naast Roland Duchatelet ook prof. Philippe Van Parys. De theorie komt erop neer dat men best elk burger, ongeacht zijn vermogenstoestand, een onvoorwaardelijk basisinkomen toekent. Dit zou een systeem van welvaartsherverdeling inhouden dat immuun is voor de zogenaamde armoedeval, een van de grootste argumenten contra ons huidig sociaal bestel. Aangezien dit heel wat voer voor discussie inhoudt, wensen we van deze avond iets interactievers te maken. Er zal alvast zeker een opportuniteit zijn om vragen te stellen.

Afspraak woensdag 20 november (20 uur) in de blauwe zaal van het Liberaal Archief te Gent. Tot dan!