• Liberaal Archief (map)
  • 23 Kramersplein
  • Gent, Vlaams Gewest, 9000
  • Belgium

Op donderdag 27 november hebben we het genoegen om professor Patrick Loobuyck te mogen verwelkomen. Hij is professor Levensbeschouwing aan de Universiteit Antwerpen en doceert tevens politieke filosofie aan de Universiteit Gent. 
Hij zal ons een inzage in de ethische ideeën van de Amerikaanse filosoof John Rawls bieden aan de hand van diens werken “A Theory of Justice” en “Political Liberalism”. Deze ideeën zal hij vervolgens toepassen op enkele controversiële onderwerpen die vaak in het publieke debat terugkomen, zoals de universaliteit van mensenrechten, discriminatie op de werkvloer, het vraagstuk hoe we als democratische samenleving best omgaan met fundamentalistische Islam predikers en teruggekeerde Jihad strijders,...
Het belooft dus ongetwijfeld een boeiende avond te worden die zich wellicht tot een een scherpe discussieronde zal lenen.

Afspraak donderdag 27 november om 20u00 in het Liberaal Archief!