• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein 23
  • 9000 Gent
  • Belgium
Schermafbeelding 2014-02-09 om 20.06.15.png

Veel mensen gaan er van uit dat de belangrijkste, meest essentiële zaken in onze maatschappij niet overgelaten mag worden aan de vrije markt. Dergelijke zaken (denk aan gezondheidszorg, veiligheid, consumentenbescherming, ) zouden veel beter overgelaten moeten worden aan politici. De politiek wordt veronderstelt volledig belangeloos te zijn en streeft altijd het algemene belang. Maar is dat wel zo? De Public Choice Theory neemt dit op de korrel.

Mark Pennington, Professor aan King’s College London, zal ons meer vertellen over bepaalde pijnpunten in de politieke besluitvorming. Daarbij zal hij ook enkele vrije markt oplossingen naar voor schuiven. Iedereen welkom op 1 april om 20u!