• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein 23
  • 9000 Gent
  • Belgium
bannerdecorte.jpg

Op dinsdag 29 april heeft het LVSV criminoloog Tom Decorte te gast. Hij zal een uiteenzetting geven over the war on drugs.

Drugs is altijd reeds een bewogen thema geweest. Hoewel de wetgeving steeds soepeler wordt in België en er thans een gedoogbeleid gevoerd wordt, associeert de publieke opinie de substanties nog steeds met slecht nieuws. De recente verstrenging van het drugsbeleid in Antwerpen door burgemeester De Wever werd door velen dan ook warm onthaald.

Deskundigen als Tom Decorte stellen hier echter vraagtekens bij. Is een repressief beleid wel het meest geschikt om drugs te bestrijden? Kan men niet beter delinquenten bijstaan en helpen van hun verslaving af te geraken? Ook kan de vraag gesteld worden of drugshandel en gebruik wel terecht als een misdrijf wordt bestempeld. Immers, het gaat om victimless crimes.

Wat te denken van the war on drugs? Tom Decorte vertelt het je allemaal op dinsdag 29 april, om 20 uur in het Liberaal Archief.