• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein
  • Gent, Vlaanderen, 9000
  • Belgium

"Miljoenen officiele "armen" in het Westen leiden door een spectaculaire welvaartstoename een leven met meer comfort, keuze, genot en tijd dan de middenklassers van een vorige generatie. In een vorige eeuw betekende armoede honger en labeur, nu overgewicht en tv-verslaving. Aan jou de keuze." 
In het debat over ongelijkheid slaat het nieuwste boek van Marc de Vos ("Ongelijk maar fair") in als een bom. Geschreven uit ergernis rond de Piketty-hype, stelt de Itinera-directeur in het boek dat economische gelijkheid het gevolg is van mensongelijkheid: "succes komt uit een Gouden Driehoek van sterke genen, goede training en juiste persoonlijkheid". Economisch succes is voorspelbaar, maar deze verontrustende vaststelling is zeker geen pleidooi om het hier bij te laten. Wel een nuchtere blik op ongelijkheid en wat we eraan kunnen doen. We verwachten iedereen voor deze boeiende lezing op 24 november, 20u in de Blauwe Zaal. 
Voor wie zich al wat wil "inkijken" dit filmpje over ongelijkheid.