• Auditorium Quetelet (map)
  • 2-8 Tweekerkenstraat
  • Gent, Vlaams Gewest, 9000
  • Belgium

Op woensdag 11 maart hebben het LVSV-Gent en het KVHV-Gent de eer Ivan Van de Cloot te ontvangen aan de Universiteit Gent. 

De voordracht van Dhr. Van de Cloot zal gaan over diens boek ‘Roekeloos’, een onthullend boek dat de banken- en landencrisis op nietsontziende wijze ontraadselt. Het verhaal van die crisis is ontluisterend. Het is een opeenstapeling van beoordelingsfouten en rookgordijnen, van falend risicobeheer en roekeloze hefbomen, van bewuste politieke misleiding en toegedekte verantwoordelijkheden, van gebrekkige controle en belangenvermenging, van een defecte eurozone. Dit alles ten koste van de belastingbetaler. Zelden stelden zo weinigen zovelen aan gigantische risico’s bloot. 

Ivan Van de Cloot is hoofdeconoom bij het Itinera Institute.