• Liberaal Archief (map)
  • 25 Kramersplein
  • Gent, Vlaams Gewest, 9000
  • Belgium

“Radicalisering” is een begrip dat niet meer weg te slaan valt uit de recente nieuwsbulletins. Tijd dan ook om daarop dieper in te gaan met Brahim Laytouss, imam te Gent en onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, waar hij werkt aan een doctoraat over radicalisering bij moslims. Imam Laytouss studeerde islamitische studies in Brussel, is sinds 1999 voorzitter van de Al Markaz-moskee te Gent en is tevens algemeen directeur van het Islamic Development And Research Academy (IDARA). Hij staat bekend als één van de meest invloedrijke allochtonen in ons land en zal met ons focussen op radicalisering in relatie tot het conflict in Syrië. Hierbij zal hij ook kijken naar de situatie in onze stad Gent.
Afspraak om 20.00 op woensdag 22/04 in het Liberaal Archief (Zaal achterkant)!