• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein
  • Gent, 9000
  • Belgium

Denkt u wel eens na over de wereld in 2050? Het LVSV als jonge, liberale beweging in ieder geval wel. Hoe ziet onze arbeidsmarkt bijvoorbeeld eruit binnen tien, twintig of dertig jaar? Starre cao’s afgesloten door mensen die niet verkozen zijn, of een uberificatie van onze arbeidsmarkt waarbij iedereen zelf zijn job invult? En wie zorgt voor de regulering op die arbeidsmarkt: een natiestaat? Een stad? Een Europees niveau? Zijn de Uberchauffeurs van de toekomst de immigranten van nu? Of falen we erin om ook de huidige stroom vluchtelingen te integreren? In ons denktankendebat hopen we antwoorden te krijgen op vragen rond economie, arbeidsmarkt en sociale onderwerpen. Verschillende academici geven hun visie op de toekomst, moderator Lawrence Urbain daagt ze uit.  
Het panel: Andreas Tirez (Liberales), Dirk Holemans (Oikos), Ferdi De Ville (Poliargus), Kristof Willekens (Libera!) en Lawrence Urbain als moderator.