• NB I (map)
  • 4 Universiteitstraat
  • Gent, Vlaanderen, 9000
  • Belgium

BDSM en het strafrecht: te veel tinten grijs?

Kajira Gent en LVSV Gent slaan de handen in elkaar voor een lezing over BDSM en het strafrecht.

Hierover heersen erg veel onduidelijkheden. Mag dat wel, iemand pijn doen (op welke manier dan ook) binnen een relatie? Kan je consent geven om een pak slaag te krijgen? Of moeten al diegenen die al eens aan BDSM doen op hun hoede zijn om aangeklaagd te worden? Kan je intieme privé-leven aangehaald worden wanneer je verwikkeld bent in een ander soort proces?

We nodigen experte Liesbet Stevens uit om broodnodige uitleg te geven. Zij is jurist van opleiding en doctoreerde aan de Rechtsfaculteit van de KU Leuven over “Strafrecht en seksualiteit”. Ze is er tevens docent seksueel strafrecht aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen. Ze zal een presentatie geven gevolgd door een vragenuurtje. 

Iedereen is van harte welkom! Het is zeker een aanrader voor alle bdsm-enthousiastelingen, (toekomstige) juristen, en al wie graag met een kritische bril naar onze maatschappij kijkt.