• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein
  • Gent, Vlaanderen, 9000
  • Belgium

Het jaar 2015-2016 is een lustrumjaar voor het LVSV. Niet alleen de vereniging, ook het meest intellectuele studentenblad van Gent moet gekoesterd worden, en de mijlpalen gevierd. Woensdag 24 maart staan we dan ook stil bij 80 jaar Neohumanisme met een receptie en de Prijs Frans De Hondt. Het Liberaal Archief stelt de Blauwe Zaal ter beschikking en stalt enkele gedenkwaardige LVSV-affiches en “Neo’tjes” uit, van de eerste editie over de wedergeboorte in ’73-’74 tot recente uitgaves.

Daarnaast blaast dit bestuur weer nieuw leven in de Prijs Frans De Hondt. Voorzitter, bezieler van de allereerste LVSV Gent-generaties en actief in het verzet, liet Frans De Hondt het leven in een concentratiekamp. Na de oorlog richtte de oudledenbond de Prijs Frans De Hondt op voor het beste Neohumanisme-artikel. Het huidig bestuur pikt dan ook de draad op en reikt de prijs uit voor het beste artikel van de afgelopen vijf jaar, ter nagedachtenis van een van de oprichters van het Neo’tje. 

De avond begint om 20u met een woordje van voorzitter Thomas Buyse en hoofdredacteur Vince Liégeois. Daarna spreekt Werther Van Der Sarren en wordt de laureaat van de Prijs Frans De Hondt bekendgemaakt. Tijdens de receptie ten slotte kan het LVSV-verleden worden bewonderd. 

Locatie: Blauwe Zaal, woensdag 24 maart 20u. Toegang is gratis, maar gelieve te bevestigen op secretariaat@lvsvgent.be.