• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein
  • Gent, Vlaanderen, 9000
  • Belgium

Het is 2020. U wordt opgebeld door uw mutualiteit met de mededeling dat uw premie volgend jaar gevoelig opslaat. Het bedrijf achter de FitBit aan uw arm verkocht namelijk onlangs al haar klantendata aan derde partijen. Uw excessief rook-, eet- en drankgedrag kwalificeert u namelijk voor de risicogroep die vroeg of laat medische kosten oplevert.

Het leest als een horrorscenario, maar zou binnen enkele jaren werkelijkheid kunnen zijn. Steeds meer staat de "millennial"-generatie haar privacy af aan technologiebedrijven, een evolutie die ze zelf doodnormaal vinden. Hier en daar worden echter de kwalijke gevolgen zichtbaar en duiken de eerste rechtszaken op.
Discussieavonden zijn een cruciaal onderdeel van het LVSV, en op woensdag 9 maart staan we dan ook stil bij technologie en privacy. De avond staat voor iedereen open. We starten om 20u in het kleine zaaltje van het liberaal archief, ingang langs de Voetweg.