• Liberaal Archief (map)
  • Kramersplein
  • Gent, 9000
  • Belgium

Sinds enkele jaren kent het LVSV de traditie om (oud)-bestuursleden aan het woord te laten over diverse thema’s. De combinatie van een passie voor het thema en een uitgebreide kennis leiden tot boeiende lezingen in wat een soort leerschool geworden is voor bestuursleden. Na lezingen over de Oostenrijkse School en belastingen in het licht van het eigendomsrecht is het nu de beurt aan bestuurslid Stijn D’Hondt, die een thesis afwerkte over het autonomiebeginsel. Razend actueel op misschien onverwachte vlakken is dit idee dat rechtssubjecten zelf contracten kunnen afsluiten en over het algemeen vrij rechtshandelingen mogen stellen. In de context van een paternale overheid komt deze uitgangspositie steeds meer onder druk te staan. De lezing staat open voor alle leden en geïnteresseerden.