• Auditorium B (map)
  • 4 Universiteitstraat
  • Gent, Vlaanderen, 9000
  • Belgium

De partij die in ons land het liberalisme claimt verwisselde de afgelopen decennia meerdere keren van gedaante. Elke incarnatie van de Vlaamse liberalen, of dit nu PVV of VLD heet, moet echter bekritiseerd worden en aan de liberale maatstaf gehouden worden. Het LVSV kent een lange traditie van tussenkomen en genegeerd worden op congressen en zet deze strijd moedig verder.
Want hoe liberaal is een partij met als populairste politica iemand die de grenzen bewaakt? Hoe liberaal is een partij die voor minder overheid pleit, met voorstellen die over de jaren heen mee evolueren met het overheidsbeslag? Voer voor een explosief gesprek, en al zeker met Jean-Marie Dedecker. JMDD werd in 2006 uit de VLD gezet en richtte later de rechts-liberale LDD op. We hebben het met hem over het liberalisme in Vlaanderen en of de Open VLD dit nog uitdraagt.